ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ - ΚΙΝ. ΤΗΛ. 6977987543 ΤΗΛ. 210-7219533 - E-MAIL: sorfeasmn@gmail.com ||| sorfeas@otenet.gr

Βιογραφικό σημείωμα

Ονομάζομαι Αντωνάτος Σπύρος. Γεννήθηκα στην Αθήνα. Κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων εισήλθα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από όπου αποφοίτησα το 1988 με το βαθμό «λίαν καλώς». Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και της υπηρεσίας υπαίθρου, ασκήθηκα ως ειδικευόμενος ιατρός σε διάφορα γενικά νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας (π.χ. Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός") μέχρι να αποκτήσω τελικά την ειδικότητα της Ψυχιατρικής τον Ιούλιο του 1999. Αρχικά  και επί τρία έτη εργάσθηκα ως Ψυχίατρος ιδιωτικά (ΝευροΨυχιατρική Κλινική ΓΑΛΗΝΗ). Στη συνέχεια και επί δώδεκα έτη κατείχα έμμισθη θέση Επιμελητή Ε.Σ.Υ. στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου «ΚοργιαλένειοΜπενάκειο, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός». Αποχώρησα τον Δεκέμβριο 2014 με το βαθμό του Επιμελητή Α'. Έκτοτε εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα ως Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής. Τον Απρίλιο του 2005 υποστήριξα τη διδακτορική μου διατριβή στο Εργαστήριο της Πειραματικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έλαβα το βαθμό «άριστα». Έχω ανακοινώσεις σε διάφορα συνέδρια, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά καθώς και επιστημονικές διαλέξεις, σε θέματα που άπτονται της ψυχιατρικής ή της ψυχανάλυσης. Συμμετέχω σε ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Από το 2011 είμαι συνεργαζόμενο μέλος της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας (ΕΨΣΕ - IPSO P. MARTY), η οποία ιδρύθηκε ως εταιρεία το 2001 και βρίσκεται στους κόλπους της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας [www.psychosomatic-society.gr].

 

 

 

Τηλέφωνο : 210-7219533, 6977 987 543

e-mail: sorfeas@otenet.gr, sorfeasmn@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την ιστορία ...


 

Νοσοκομείο "Ο Ευαγγελισμός"

Θεμελιώθηκε στις 25 Μαρτίου 1881, ενώ εγκαινιάσθηκε μετά τρία έτη ακριβώς. Ως Θεραπευτήριο αρχικά λειτουργούσε με δύο Κλινικές (Παθολογική-Χειρουργική) και δύναμη 48 κλινών.

Μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, η ιστορική πορεία και η πολύπλευρη ανάπτυξη του "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ" (κτιριακή αλλά και σε προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες) έχει μια θαυμαστή συνέπεια. Αυτή υπήρξε το αποτέλεσμα της πολύπλευρης συμβολής και συνεργασίας κράτους και λαϊκής πρωτοβουλίας.

Για την ιστορία, η ίδρυση και αρχική λειτουργία Τομέα Ψυχικής Υγείας περιελάμβανε τη Διασυνδετική Υπηρεσία, τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Κοινοτικά Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παγκρατίου το 1984-85. Στη συνέχεια προστέθηκε και Ψυχιατρική Κλινική μέσα στο Νοσοκομείο, που εγκαινιάσθηκε στα 1989. Πρώτος διευθυντής του Τομέα υπήρξε ο Ανδρέας Γεωργοτάς. Μέχρι τότε οι ψυχιατρικές υπηρεσίες καλύπτονταν είτε από το Νευρολογικό τμήμα του νοσοκομείου είτε από όμορα νοσοκομεία (π.χ. Αιγινήτειο)

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπηρέτησα ως ειδικευόμενος Ψυχίατρος από 17-11-1995 έως 29-11-1998, αποκτώντας στη συνέχεια τον τίτλο της ειδικότητάς μου.

 


 

Το Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, μια περιοχή όπου κατά την ίδρυση του αποτελούσε χώρο εγκατάστασης του προσφυγικού πληθυσμού του ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Οι εργασίες ανέγερσής του ξεκινούν στις 27 Απριλίου 1927, με υπεύθυνο αρχιτέκτονα τον Γερμανό Beusel, και τίθεται σε λειτουργία στις 15 Δεκεμβρίου 1930. Η αρχιτεκτονική του Νοσοκομείου πληρεί τις τελευταίες εξελίξεις και απαιτήσεις της νοσοκομειακής αρχιτεκτονικής της εποχής. Η αρχική δυναμικότηταήταν 185 κλίνες. Αργότερα ,τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80, αυξάνεται η δυναμικότητα του λόγω των συνεχών κτιριακών επεκτάσεων . Η μορφή που έχει σήμερα το νοσοκομείο ολοκληρώθηκε το 1978, με την ανέγερση εννιαόροφης πτέρυγας.

Για την ιστορία, η λειτουργία Τομέα Ψυχικής Υγείας, ο οποίος περιλαμβάνει Διασυνδετική Υπηρεσία και Εξωτερικά Ιατρεία, ξεκίνησε το 1986 με πρώτο διευθυντή τον Γεώργιο Πετριόλη. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αρχικά υπηρέτησα ως ειδικευόμενος ιατρός από 13-09-1993 έως 14-03-1994, και ως ειδικευμένος ψυχίατρος από 15-7-2003 μέχρι Αποχώρησα έχοντας το βαθμό του Επιμελητή Α'. 

Έκτοτε εργάζομαι ως Ψυχίατρος- Ψυχαναλυτής στον ιδιωτικό τομέα.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ - ΚΙΝ. ΤΗΛ. 6977987543 ΤΗΛ. 210-7219533 - E-MAIL: sorfeasmn@gmail.com ||| sorfeas@otenet.gr